Vappuaattona kävimme ystävien kanssa syömässä Pastiksessa eli uudessa Murun bistroversiossa. Tarjoilijat vakuuttivat mutkattomuudellaan meidät paikan rentoudesta heti alkuun ja kuten aiemminkin todettu, hyvässä seurassa ruoka on aina parhaimmillaan.
Ruoissa ranskalaisen keittiön klassiset piirteet olivat hyvin esillä: hyvillä kastikkeilla ryyditettyjä viimeisteltyjä makuja, mutta bistromaisesti simppelisti ja rustiikkisesti esille tuotuna. Ruoat olivat mauiltaan oikein onnistuneita, kuve ainoana sai hieman moitetta sitkeydestään. Suositellut viinit sopivat ruokien kanssa hyvin tai vähintäänkin kohtuullisesti.
Hinta-laatusuhde oli ruoissa mielestämme oikein sopiva ja yllätykseksemme annokset todella isoja (etenkin makkara-annos). Tryffeliranskalaisista emme millään jaksaneet syödä kaikkia. Maistelimme ruokia ristiin rastiin ja kaikki tuntuivat olevan tyytyväisimpiä juuri omiin annoksiinsa.
Maalaissalaattia ja viiriäistä. Salaatinkastike ja salaatissa olleet herkkusienet olivat todella hyviä, mutta hieman turha oli mielestämme salaatin kanssa tarjottu puolikas kananmuna, vaikka maalaissalaattiin kuinka kuuluisi.
Pääruokina söimme siis parsaa ja kalakvenellejä, jotka oli valmistettu hauesta ja kuhasta. Kuvetta bearnaisekastikkeen kera. Makkaraa ja shamppanjalla maustettua hapankaalia, josta calvadossinappi oli joko jäänyt unholaan tai se oli taitavasti piilotettu. Lisäkkeeksi tilasimme tryffeliranskalaisia
Jälkiruoka meni niin ikään jakoperiaatteella, vapun kunniaksi ruokalistoista taitellut hatut päässämme keikkuen. Onneksi taitto-ohjeet löytyivät ruokalistan takaa, muuten olisin joutunut myöntämään, etteivät taittelutaitoni ole aivan tuoreessa muistissa. Vaikka omaa hattua ei saanutkaan, menossa mukana oli myös koiraystävämme nauttimassa vapputunnelmasta.
Poistuimme ravintolasta autuas hymy huullillamme. Tänne pitää päästä uudestaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)