perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kinkkukiusaus mikrossa -toimii!

Mikroaaltouuni ja ruoanvalmistus eivät mahtuneet päässäni samaan lauseeseen vielä muutamia vuosia sitten. Ainakaan käytönnän ruoanvalmistuksessa. Nykyään käytän mikroa ruoanvalmistuksen apuna ja osana jo monipuolisemmin. 

Paras arkiruokaoivallukseni on kinkkukiusaus mikrossa. Myönnetään, että ruokaan ei mikrossa saa tummaa, rapeaa pintaa. Jana on siitä vain tyytyväinen, sillä hän ei pidä hieman jo palaneista ja kuivista perunasuikaleista. Kestän tämän puutteen, sillä ruoka valmistuu niin nopeasti.


   
 Ainekset ladotaan vuokaan tavalliseen tapaan, mutta vuokaa ei tarvitse voidella ja pakaste peruna-sipulisuikaleita käyttämällä ruoanvalmistus nopeutuu entisestään. Ruokaa kypsennetään mikroaaltouunissa täydellä teholla muutaman kerran sekoittaen.

Meidän mikrollamme Uunikokin 1,5 l vuokaan tehty annos kypsyy ihanan pehmeäksi noin 15 minuutissa. Jana ei edes osaa erottuu onko kiusaus tehty uunissa vai mikrossa. Mikroaaltouunikypsennys perustuu molekyylien liikeeseen, joka saa aikaan lämpöä. Ruskistumista pinnalta, kuten uunissa, ei tapahdu, joten hailakan värisen pinnan voi koristella esim. persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)