sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Cannelonit pähkinätäytteellä

Välillä ahdistun, kun kaappitila ei keittiössä tunnu millään riittävän. Erilaisia raaka-aineita on vaikka millä mitalla, mutta aika ei tunnu riittävän ruoanlaittoon niin, että saisi kaappeja tyhjemmäksi. Siispä päätin toteuttaa päivällisen kaapin antimista. Lopputuloksena syntyi pähkinärouhetäytteisiä canneloneja ja monta purkkia kaapista tyhjeni samalla! Salaattia kaveriksi, niin jo vain on päivällinen valmis!

Joskus olen käyttänyt vastaavanlaiseen ruokaan oikeiden canneloniputkien sijasta lasagnelevyjä, esikeittänyt ne ja rullannut täytteen levyjen sisälle. Toimii, mutta on hitaampaa, sillä canneloniputkia ei tarvitse esikeittää, kunhan huolehtii, että päälle kaadettavaa kastiketta on riittävästi pastaputkien nesteen imemiselle ja turpoamiselle.

Cannelonit pähkinätäytteellä

canneloniputkia eli pastaputkia

Täyte:
1-2 sipulia
valkosipulinkynsiä
1 paprika
noin 1 - 1 1/2 dl pähkinärouhetta (manteli, hasselpähkinä)
noin 1 prk (400 g) tomaattimurskaa (nyt käytin cherry tomatoes purkillisesta vain tomaatit ja nesteet pinnalle tulevaan kastikkeeseen)
mausteita: suolaa, pippuria, cayennepippuria, paprikajauhetta, kanelia, yrttejä...

Pinnalle:
noin 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl kaura/soijakermaa
mausteita: suolaa, pippuria, yrttejä
juustoraastetta (ilman tätä tai soijajuustolla ruoka on myös vegaaninen, kunhan pastassa ei ole kananmunaa)

  1. Valmista täyte. Hienonna kasvikset ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska/tomaatit ja mausteet ja anna hautua. Lisää pähkinäruohe ja hauduttele, kunnes rakenne on sopiva. Täyte ei saa olla liian nestemäistä.
  2. Täytä pastaputket täytteellä ja lado vierekkäin vuokaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pastaputkien päälle.
  4. Kypsenää 200 asteessa noin puoli tuntia. Halutessasi ripottele pinnalle juustoraastetta kypsennyksen puolessa välissä.
 
Canneloneihin voi täytteeksi laittaa periaatteessa mitä vain. Itse pidin kovasti hieman "rouskuvista" pähkinöistä täytteessä. Ne toivat hyvän vastapainon pehmeään pastaan. Myös Jana oli tyytyväinen.

2 kommenttia:

  1. Täyte kuulostaa kyllä herkulta! Canneloneja tulee tehtyä jostain syystä tosi harvoin, vaikka ovatkin ihan super hyviä :-)

    VastaaPoista
  2. Totta! Minulla sattui olemaan cannolien teosta vajaa paketti canneloniputkia kaapissa (sillä en omista metallisia cannolimuotteja, vaan käytän pastaputkia korvikkeena), joten sain ne näppärästi käytettyä pois. Kaappien tyhjennystä pitäisi kyllä harjoittaa suunnitellusti useamminkin!

    VastaaPoista

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)