sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergintortut - kyl määki ku muutki sit :)

Vuoden aikana ehdin aina unohtaa kuinka paljon pidänkään runebergintortuista. Kunnolla (punssilla) kostutettuna, paljon hilloa ja rouheinen rakenne. Purutuntumaa olla pitää.

Paistoin tortut muffinipellillä, jonka jauhotin piparimuruilla. Osasta tortuista jouduin leikkaamaan pienen viipaleen pohjasta, että tortut pysyivät pystyssä. Ohje on mukaelma Keittiön kautta - kirjan ohjeesta!

Runebergintortut rouheisesti ja kosteasti

200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl mantelirouhetta
3 dl piparkakkumuruja
1 dl kermaa
kunnon loraus karvasmanteliöljyä

Kostutus
1:2 (arrakkin)punssia ja vettä + hiukan sokeria

Pinnalle:
tomusokeri-sitruunamehu-vesikuorrutusta
vadelmahilloa

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja kerma sekä kunnon loraus karvasmanteliöljyä. (käytin Oetkerin aromia, jossa 1 tl vastasi yhtä karvasmantelia. Noin 1 - 1 1/2 tl oli mielestäni sopiva loraus)
  3. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä 175 asteessa pieniä torttuja noin 10 minuuttia, isompia noin 20 min, jopa 30 minuuttia.
  4. Valmista kostukeliemi ja kuorrutus. Upota tortut yksitellen kostukkeeseen ja anna olla liemessä hyvä tovi. Pursota ensin "aidaksi" kuorrutuksesta ympyrä, paina keskelle varovasti pieni kuoppa ja täytä hillolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)