Paistoin tortut muffinipellillä, jonka jauhotin piparimuruilla. Osasta tortuista jouduin leikkaamaan pienen viipaleen pohjasta, että tortut pysyivät pystyssä. Ohje on mukaelma Keittiön kautta - kirjan ohjeesta!
Runebergintortut rouheisesti ja kosteasti
200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl mantelirouhetta
3 dl piparkakkumuruja
1 dl kermaa
kunnon loraus karvasmanteliöljyä
Kostutus
1:2 (arrakkin)punssia ja vettä + hiukan sokeria
Pinnalle:
tomusokeri-sitruunamehu-vesikuorrutusta
vadelmahilloa
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Lisää sekoitetut kuivat aineet ja kerma sekä kunnon loraus karvasmanteliöljyä. (käytin Oetkerin aromia, jossa 1 tl vastasi yhtä karvasmantelia. Noin 1 - 1 1/2 tl oli mielestäni sopiva loraus)
- Jaa taikina vuokiin ja kypsennä 175 asteessa pieniä torttuja noin 10 minuuttia, isompia noin 20 min, jopa 30 minuuttia.
- Valmista kostukeliemi ja kuorrutus. Upota tortut yksitellen kostukkeeseen ja anna olla liemessä hyvä tovi. Pursota ensin "aidaksi" kuorrutuksesta ympyrä, paina keskelle varovasti pieni kuoppa ja täytä hillolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)