Keittelimme pulled pork:in bbq-kastikkeen itse soveltaen useaa ohjetta ja sitä mitä kaapissa oli (eli avattu punkkupullo). Lopputulos oli varsin tulinen, sillä normalisti ei niin tuliset kaupan punaiset chilit olivatkin varsin tujulla päällä. Liquid smokea emme myöskään tarvinneet, sillä savustettu paprikajauhe tarjosi makuumme jo riittävästi savua. Nestemäistä savua voi toki lisätä, jos haluaa enemmän savuisuutta. Tujua soosista tuli, mutta makua possuun upposi runsaasti, joten lopputulos oli oikein sopiva.
BBQ-kastike:
2 sipulia
1 varsisellerin varsi
öljyä kuullottamiseen
3 valkosipulinkynttä
2-3 punaista chiliä
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl neilikkaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 - 1 tl savustettua makeaa paprikajauhetta (jo tästä tulee varsin vahva savuisuus)
mustapippuria
2 purkkia kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja
2 dl punaviiniä
1/2 dl punaviinietikkaa
1/4 dl omenaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl hunajaa (maun mukaan)
2 rkl Worcestershire sauce
suolaa, cayennea (tätä lisätulisuutta emme nyt tarvinneet)
- Hienonna sipuli ja selleri. Kuullota öljyssä.
- Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja chili, lisää pannulle kuivien mausteiden kanssa. Kuullottele hetki (tuoksusta erotat rasvaliukoisten makujen irtoavan)
- Lisää viini ja etikat. Keitä voimakkaasti hetki. Lisää tomaatit ja fariinisokeri sekä hunaja.
- Hauduta parisen tuntia, kunnes seos sakenee. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja säädä tulisuus cayennella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)