torstai 3. tammikuuta 2013

Hyydytetty kinuski-vadelma

Tällainen kakku meni ystäväni 30-v kekkereihin. Ehdottomasti ilman pähkinää ja vähälaktoosinen (ei suklaata siis) -kakuksi allergisille. Ohje on pääasiassa kinuskikissalta, hippasen sopivaksi mukaillen.

Pohja on kaurakeksi-laktoositon voi-pohja. Täytteeseen keitin kinuskin muscovadosokerista ja kermasta, jonka jäähtyneenä vaahdotin. Sekoitin joukkoon maustamatonta tuorejuustoa ja vaahdotettua vispikermaa ja muutaman liivatteen. Kokosin pohjan päälle vuorotellen täytettä ja kotimaisia pakaste-metsävadelmia.

Kakku maistui mukavasti paahtokinuskille ja oli sopivan kirpsakka, kiitos vadelmien. Koristeluista selvittiin 2 min varoitusajalla, kun toinen kakku veikin hiukan enemmän aikaa kun olin ajatellut.

Kakku oli kuljetuksen ajan vielä "tukikehikossaan", sillä kuljetuksen varovaisuudesta ei ollut takeita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)