Rulla valmistaa siis vietnamilaisia riisipaperiin käärittyjä rullia, joihin on kätketty sisälle riisivermiselliä, hieman salaattia, korianteria ja minttua sekä muutama selkeä pääraaka-aine. Rullien kaverina tarjottiin dippiä, joka on Rullan omien sivujen mukaan valmistettu "fish saucesta, riisiviinietikasta, erilaisista sokereista, sitrushedelmien mehusta sekä chilistä". Chilistä huolimatta dippi ei ollut tulista, enemmän kororstuivat kalakastikkeen ominaismaku, siten myös suola ja makeus.
Rullat maksoivat 2,5/2,8/3,4 €/kpl, jota pidimme kohtuullisena hintana raaka-aineisiin nähden. Noudatimme 4-6 rullan suositusta ottamalla kummatkin 4 rullaa. Juomaksi nautimme kummatkin 12 cl jo entuudestaan hyväksi havaittua Kungfu Girl Rieslingiä, jonka makuun olimme kummatkin ihastuneet. Viini istuikin hyvin rullien seuraksi. Rullat tarjottiin kauniilta keraamisilta lautasilta ja viini- ja vesilaseina olivat Riedelin hauskat jalattomat viinilasit.
Kummatkin valitsimme rullat katkarapu-chili-mango ja tofu-munakas-pähkinä. Ystäväni valitsi lisäksi rullat katkarapu-possu ja lohi-avokado. Minä puolestani rullan porkkana-minttu-avokado ja jaoimme ankka-omenan. Kaikki rullat syötiin sormin, joten aloitimme kosteusliinalla. Paketit pysyivät purtaessa erittäin hyvin kasassa ja olivat juuri sopivia kolmen haukkapalan kokoisia.
Puhtaat maut toimivat rullissa hyvin, mutta kohtuullisen suuri määrä riisivermiselliä sai meidät kummatkin kaipaamaan hitusen suolaisuutta. Sitä saimme kastamalla rulliamme reippaasti dipissä, jotta saimme suolatasapainon kohdilleen. Tällöin ongelmana välillä oli, että dipin maku nousi hallitsevaksi pääraaka-aineen maun kustannuksella. Oikea dippauksen määrä oli siis olellinen hyvän makunautinnon saavuttamiseksi.
Pidimme kaikista rullista, pääraaka-aineet oli saatu kaikissa esiin, toisissa vahvemmin kuin toisissa. Tofu-munakas-pähkinässä pähkinä sai pääosan. Upea paahdettu cashewpähkinä hallitsi makua ja tofun ja munakkaan maut jäivät hyvin hailakoiksi. Kaipasimme tofuun ehkä hieman kevyttä marinadia, jolloin sekin olisi päässyt raaka-aineena paremmin esiin.


Ankka-omenassa ylikypsä, prässätty ankka yhdistettynä hillottuun omenaan toimi hyvin, etenkin niissä kohdin kun makunystyröihin osui kumpaakin makua. Ankan maku oli vahva ja hyvä. Pieni määrä omenaa lisää ei olisi tosin ollut pahitteeksi, sillä nyt toinen haukkapala jäi täysin ilman omenaa.
Porkkana-minttu-avokadossa minttu oli ajoittai hyvin hallitseva, muuten rullassa olivat maut hyvin kohdallaan. Ystäväni kehui myös possu-katkarapua, vietnamilaista makupariklassikkoa, jonka eri maut erottuivat selkeästi rullassa. Ystäväni ei ikävä kyllä ole suuri korianterin ystävä, joka hieman himmensi hänen makunautintojaan.
Kokonaisuudessaan Rulla sai meiltä erittäin hyvät arvostelut niin ruoastaan, juomastaan kuin tunnelmastaan. Hieman kevyempi, mauiltaan raikas ja selkeä ruokavaihtoehto oli oikein onnistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)