torstai 3. tammikuuta 2013

Erilainen jouluateria

Janan kanssa meillä on perinteenä jouluaattona yhdessä leikkiä Joulupukin apulaisia partiolippukuntamme hyväksi. Jana on joulupukki ja minä pukin hovikuski. Tämä tarkoittaa, että koko päivä kuluu minulla autossa istumiseen. Jouluruokia on siten hieman hankala valmistaa. Aiempina 4 vuotena olemme pukkeilusta selvittyämme ajaneet mieheni vanhempien luokse joulupöydän rippeitä nauttimaan (jotka aina ovat olleet todella hyviä!), mutta tänä vuonne he viettivät joulun poissa kotoa. Kotiin päästyämme nautimme jouluaterian, josta löytyivät tarkoin valitsemamme herkkujen herkut sekalaisista tarjoiluastioista. Joku voisi sanoa ankeaa, mutta meistä oli ihanaa viettää poikkeuksellinen joulu kahden. Samanlaista mahdollisuutta ei ehkä enää tule.

Joulumenu 2012

Siian ja muikun mätiä
Punasipulia, suolakurkkuja, smetanaa, hunajaa
Punajuurisalaattia
Keitettyjä puikulaperunoita
Savukalaa ja tilli-kermaviilikastiketta
Porkkanalaatikkoa

Juomaksi nautimme Alsacen Rieslingiä, joka toimi varsin hyvin haastavien hapokkaiden ja kirpeiden makujen kaverina. Smetana tasoitti viinin tietä kummasti.


Jälkiruoaksi olimme suunnitelleet loimuglögiä ja suklaakohvehteja samalla kun avaamme lahjoja, mutta väsymys vei minut mukanaan. Sain juuri ja juuri avattua lahjat, kun jo nukahdin sohvalle. Aamulla koin riemun uudestaan, sillä en muistanut enää millä joulupukki oli minua lahjonut. Kätevää, eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)