Menu
Keitetyt perunat
Kanttarelli-punaviinilihapataa
Kreikkalaista salaattia
Kasvisgratiinia
Pieniä siemen-voitaikinapaloja (siskoni teki nämä)
Saaristolaisleipää
Piimäpannacotta kunigatar-aniskastikkeella
Tuplasuklaakakkua (ohje edellisessä postauksessa)
Kantarelli-punaviinilihapata
1 kg naudan sisäpaistia
voita paistamiseen
noin 3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
2 laakerinlehteä
loraus lihafondia
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
5 porkkanaa
1/2 lanttu
1 rs kanttarelleja pakastimesta
2 dl valmista punaviinikastiketta
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Leikkaa liha kuutioiksi ja paista kuutiot voissa ruskeiksi. Laita pataan. Huuhtele pataa vedellä ja kaada huuhdeliemi pataan. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kiehuvaa vettä niin, että lihat peittyvät. Lisää tomaattipyree, mustapippurit ja laakerinlehdet ja loraus fondia.
- Laita pata hautumaan 150-175 asteiseen uuniin.
- Kuori ja pilko kasvikset isohkoiksi paloiksi. Voit paistaa kasviksia hetken pannulla, jos haluat niihin hiukan paahteisuutta ja lisää pataan. Lisää vettä niin, että kasviksetkin juuri ja juuri peittyvät.
- Hauduta pataa uunissa, kunnes liha on ihanan mureaa eli noin 2 tuntia. (Itse taisin haudutella kolme)
- Noin puoli tuntia ennen tarjoilua lisää pataan kantarellit ja punaviinikastike. Punaviinikastikkeesta tulee pataan kaunis kiilto. Sekoita ja tarkista maut.
Pata menossa uuniin, vielä ilman kasviksia
Valmiina ruokkimaan nälkäiset massut!
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
2 porkkanaa
Kastike:
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria
Pinnalle: 1 dl juustoraastetta
- Huuhdo ja lohko kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja varret kuutioiksi. kuori ja pilko porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta vesi pois ja laita kasvikset voideltuun uunivuokaan.
- Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot vispilällä koko ajan sekoittaen, lisää kaikki maito kerralla tai kahdessa erässä koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi edelleen sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausteet. Nosta pois liedeltä ja anna juuston sulaa.
- Kaada kuuma kastike kasvisten päälle ja ripottele vielä juustoraastetta päälle.
- Gratinoi 225 asteessa noin 5-10 minuuttia. Gratiini on valmista kun pinta on saanut ruskean värin.
Piimäpannacotta anis-kuningatarkastikkeella (noin 8 pannacottaa)
2 1/2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
1 dl piimää
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko tai 1/4 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Kastike
mustikoita
vadelmia
(loraus vettä)
2 tähtianista
sokeria
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan ja alita mukaan tanko. Kuumenna kattilassa kerma ja sokeri. Poista kanelitanko. Liota kuumaan kermaan kuivaksi puristellut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi. Lisää piimä ja jogurtti ja ripaus suolaa.
- Jaa pannacotta annoskulhoihin ja nosta kylmään jähmettymään.
- Laita pieneen kattilaan mustikat, vadelmat, sokeria, tähtianikset ja tarvittaessa pieni loraus vettä ja keitä noin 10 -15 minuuttia. Älä päästä palamaan pohjaan! Poista tähtianikset ja anna kästikkeen jäähtyä, jolloin se jähmettyy hillokemaiseksi. Jaa hyytyneiden pannacottien pinnalle.
Tämä ei tunnetusti ole pannacotta. Aloittelevan bloggaajan moka: pannacotta unohtui kuvata! Korvaavana siis kakkukuva :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)