sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Maitosuklaamousse-mansikka & valkosuklaamoussekakku -> hääkakkumaistatusta


Mikä sanahirviö! Lupasin siis vastata cateringhommien järjestämisestä velipuoleni häissä joulun alla. Parilla oli varsin selkeä kuva millaisen kakun he halusivat, mutta ei pienintäkään hajua miten sellainen valmistetaan. Hatarista ohjeista sain sen verran kiinni, että valmistin kaksi testikakkua maisteluun. Samalla kerralla kokoonnuttiin isommalla porukalla suunnittelemaan häitä valtavaksi levittyvän keittiön pöytämme ääreen nauttimaan sunnuntaipäivällistä, mutta sen antimista lisää myöhemmin.

Speksit olivat seuraavanlaiset
- browniepohja
- kerros maitosuklaamoussea, jossa tulisi olla mansikkaa mahdollisesti sattumina/raitoina
- kerros valkosuklaamoussea

Periaatteessa siis ihan iisi homma, mutta.... kun ei yhtään tiedä toimiiko paremmin mansikka hillona vai soseena ja minkä verran saa laittaa, millainen browniepohja on parille mieleen, millainen valkosuklaamousse, millainen kiinteysaste kakulle halutaan, ovatko moussejen rakenteet keskenään samanlaiset kun suklaalaatu vaihtuu...

Tuloksena siis kaksi kakkua, joista toisessa oli mansikka survoksena ja toisessa hillona, toisessa tuorejuustopohjainen valkosuklaamousse ja toisessa rahka-valkosuklaamousse. Kovin makeaa kammoksuvana tirautin hieman limeä myös tuorejuusto-valkosuklaamousseen, mutta se sai kritiikkiä, joten jätetään varsinaisesta kakusta pois, supermakea kakku tiedossa siis. Myös mansikkahillo voitti survoksen. Lopullinen kakku on siis tuleva oleva seuraavanlainen:

Maitosuklaa-mansikka-valkosuklaajuustokakku browniepohjalla

browniepohja  

Maitosuklaamousse (tämä määrä yhteen halk. 24 cm kakkuun -> puolita jos teet pariksi valkosuklaamoussen)
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
250 g maitosuklaata

Väliin:  mansikkahilloa

Valkosuklaamousse  (maitosuklaamoussen pariksi halk. 24 cm kakkuun)
2 dl vispikermaa
100 g maustatonta tuorejuustoa
 2 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
125 g valkosuklaata
  1. Valmista browniepohjat ja anna jäähtyä. Laita irtopohjavuokien reunoille palat leivinpaperia (kiinnitä öljyllä), jotta saat siistit reunat.
  2. Valmista maitosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan veteen. Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Sekoita joukkoon maitosuklaa. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon vatkaimella vatkaten.
  3. Kostuta pohjan reunoja hieman maidolla. Levitä ohut kerros moussea pohjalle. Pursota mansikkahillosta raitoja moussen päälle. Laita toinen ohut kerros moussea ja tee mansikkaraidat. Nosta jääkaappiin jähmettymään valksuklaamoussen valmistumisen ajaksi.
  4. Valmista valkosuklaamousse kuten maitosuklaamousse. Kaada maitosuklaamoussen päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä. Poista reunapaperit ja koristele.

Browniepohjat. Testikakkuni olivat halk. 16 cm ja halk. 18 cm
Mansikkahilloa raitoina. Sitä saa laittaa myös hiukan reilummin ensi kerralla.
Tämän verran jäi kahdesta kakusta jäljelle päivällisen ja pannacottajälkiruoan jälkeen yhdeksältä hengeltä. Aika heikko suoritus sanoisin. Mutta saipahan tuleva hääpari tulevaa hääkakkua mukaansa vielä maisteltavaksi.

P.S. Kakkujen koristelut eivät liity tulevan koristeluun mitenkään.Kunhan jotain länttäsin, ettei näyttäisi ihan keskeneräiseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)