sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Punajuuripihvit -ihanaa syksyruokaa ja metsäretki

Metsässä riittää ihmettelemistä
Syyskuun ensimmäisen päivän kunniaksi piti keksiä jotain syksyistä, joten lähdimme sienimetsään. Tai minä lähdin sienimetsään, J päätyi harjoittamaan geokätköilyä, sienien bongaamista ja metsän ihmettelemistä.

 
Ensimmäisenä vastaan tuli kärpässieni
Ja sitten se pelottavampi kaveri valkokärpässieni

Syksyn ensimmäiset suppilovahverot ja mustatorvisienet löysivät koriini vakiopaikoilta helposti. Kyllä, myös pääkaupunkiseudulla voi sienestää!

Sieniretki muuttui kuitenkin puolukkaretkeksi, sillä puolukat olivat kypsyneet ihanan punaposkisiksi herkuiksi. Sain jopa J:n maistamaan ja hänen yllätyksenstä oli melkoinen, kun marjat eivät olleetkaan yhtä happamia kuin pakastimesta otettuina.
Ihana saalis odottaa perkaamista

Metsäretken jälkeen oli tietysti hirmuinen nälkä. Onneksi jääkaapissa oli punajuuria, joista saatiin nopeasti paistettua punajuuripihvejä ensinälkään. Aiemmassa päivityksessä mainitsin, että punajuuret ovat suosikkijuureksiani, etenkin näin syksyllä, juuri nostettuna, kun punajuurten sokeri ei ole vielä alkanut hajota, kuten varastoidessa hiljalleen (ja punajuurien kohdalla yllättävän nopeasti) käy. Ihanat perusmaut toimivat aina, niitä ei pidä peittää mautekastikkeisiin tai sekoittaa mukaan liikkaa makuja. Näiden pihvien kanssa juuri kerätyt puolukat sopivat kuin nenä päähän!

Punajuuri-timjamipihvit (noin 15-18 pihviä)

5 keskikokoista punajuurta
2 pientä sipulia
1/2 dl tummaa korppujauhetta
3 munaa
kourallinen tuoretta timjamia
suolaa, pippuria
  1. Kuori ja raasta punajuuret. Itse raastoin puolet hienolla ja puolet karkealla terällä, jolloin rakenteesta tuli sopiva. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään, paista koepihvi ja lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Paista pienellä lettupannulla ohuita pihvejä. Nauti lämpiminä happaman puolukkasurvoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)