torstai 30. elokuuta 2012

Jauheliha-riisipasteijat

Välillä haluan tehdä jotain todella perinteistä. Nämä pasteijat ovat myös näppäriä tarjottavia vieraille, sillä niistä voi tehdä hyvin pieniä, jolloin tarjolla voi olla montaa sorttia ja pienetkin vieraat jaksavat (jos jaksavat) syödä pasteijan kokonaan. Ja mallia ja täytettähän voi varioida ihan makunsa mukaan: savukalaa, kasviksia, sieniä...


Jauheliha-riisipasteijat

Kermaviilivoitaikina
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
  1. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhot ja sekoita jauhoseos pehmeän rasvan joukkoon.
  2. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele levyksi ja laita kelmulla peitettynä jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Jauheliha-riisitäyte

200 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 ½ dl keitettyä riisiä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
1- 1 1/2 dl ranskankermaa
  1. Ruskista jauheliha.Kun jauheliha on lähes valmista, lisää hienonnettu sipuli ja hauduta kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna kananmunat. 
  3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, maista ja lisää suolaa ja muita mausteita tarvittaessa.
Nyyttien valmistaminen
Voiteluun: kananmunaa
  1. Kauli taikina ½ cm ohueksi neliön muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy 8 cm x 8 cm neliöiksi taikinapyörällä.
  2. Nosta reilu ruokalusikallinen täytettä kunkin pohjan päälle. Nosta kulmat keskelle ja nipistä ne tiukasti kiinni. Jos kulmat eivät tahdo pysyä kiinni, voit kostuttaa niitä hieman vedellä.
  3. Laita pasteijat pellille ja voitele kananmunalla. Voit ripotella päälle unikonsiemeniä, jos haluat.
  4. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat saanet hieman väriä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tämän ohjeen testasin eilen illalla :). Tuli todella hyviä!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla :) Perinteiset herkut toimivat aina!

    VastaaPoista

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)