Aloitetaan siis pienellä kakkupäivityksellä eli muutama kuva aivan viime viikkoina toteutetuista kakuista.
Tämän sydänkakun tein aivan pikkuruiselle sydänvauvalle ristiäisiin. Vaavin äiti toivoi sydämenmuotoista kakkua, punaista kuorrutusta, jossa olisi marmoroitua pintaa ja hyvin minimalistista koristelua. Sillä siis mentiin. Marmotointi ei mennyt ihan nappiin, mutta tilaaja oli tyytyväinen lopputulokseen. Ekat vispikermat vatkasin voiksi kun etsin samalla jotain netin ihmeellisestä maailmasta, mutta onneksi viereisestä lähikaupasta sain laktoositonta kuohukermaa tilalle. Sattuuhan noita. Kakku oli mitoitettu noin 30 vieraalle
Pohja:
3 suklaakääretorttupohjaa
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Täyte:
2 l tuoreita mansikoita pilkottuna
5 dl kuohukermaa
2 x 500 g maitorahkaa
(sokeria)
Sokerikreemi vaahtokarkkikuorrutteen alle
100 g voita
tomusokeria
tilkaa maitoa
Kuorrutus:
vaahtokarkin makuista sokerimassaa noin 500-750 g
- Tee pohjat, valmista täyte, kostuta ja täytä pohjat ja jätä vetäytymään jääkaappiin yön yli.
- Leikkaa kakku sydämen muotoon. (tarkista vielä kosteus ja tee peliliikkeitä tarvittaessa)
- Tee jämäkkä sokerikreemi ja sivele kakun pintaan (Voit kastaa veitsen kuumaan veteen lopuksi, että saat hyvin tasaisen pinnan)
- Kauli massa levyksi, nosta kakun päälle, tasoittele rauhallisesti keskeltä reunoille pyöritellen, leikkaa ylimääräiset reunat pois ja koristele.
Tämä Hello Kitty kakku on toteutettu lähes samanlaisella täytteellä, mutta vaaleilla kääretorttupohjilla. Ympyränmuotoisesta täytetystä kakusta muotoon leikkaamalla ja kuorruttamalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)