Toistaiseksi kaikki raakaruokakokeiluni ovat osoittautuneet positiivisiksi. Pidän siitä miten raakaruoassa raaka-aineiden maut ovat maistettavissa hyvin vahvasti.
Voit tarjota suklaamoussen myös sellaisenaan |
Suklaa-avokado-vadelmakakku -raw
Pohja:
(½ dl vettä)
ripaus suolaa
1.
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa ja kaada
kulhoon odottamaan. Mukana saa olla
pieniä sattumia.
2.
Hienonna seuraavaksi taatelit ja liotusvesi tai 1/2 dl vettä
tehosekoittimessa. Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi massaksi.
3.
Vuoraa irtopohjavuoka (halk 18 cm ) leivinpaperilla ja
painele massa vuoan pohjalle.
Avokadosuklaamousse:
3 kypsää avokadoa 2 (pientä) banaania
¾-1 dl raakakaakaojauhetta
¼ tl suolaa
2-3 rkl agavesiirappia (riippuen avokadojen kypsyydestä)
1.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Lusikoi
avokadon hedelmäliha kulhoon. Kuori ja pilko banaanit mukaan. Lisää muut
aineet ja soseuta kuohkeaksi ja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Maista, tarvitseeko massa lisää makeutusta.
2.
Levitä valmis mousse pohjan päälle, tasoita
pinta ja koristele marjoilla.
3.
Anna moussetortun jähmettyä jääkaapissa
vähintään tunnin ajan.
Ja bonukseksi vielä alkukesän raakaruokaherkkujuoma, joka maistui varsin mielenkiintoiselle, terveellisellä ja hyvällä tavalla!
Nokkossnapsi
2 dl tuoreita nokkosenlehtiä
2 dl mustaherukoita
1 omena
1 päärynä
vettä sopivan notkeuden saamiseksi
2 dl tuoreita nokkosenlehtiä
2 dl mustaherukoita
1 omena
1 päärynä
vettä sopivan notkeuden saamiseksi
1. Soseuta tehosekoittimessa kaikki ainekset tasaiseksi
pirtelöksi ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)