sunnuntai 26. elokuuta 2012

Suklaamousse(kakku), raakaa menoa -raw, vegaaninen

Innostun ja kiinnostun kaikesta uudesta ja jännittävästä mikä liittyy ruokaan. Toivon, että ruoka voisi antaa nautintoa, niin fyysistä kuin psyykkistä ja edistää hyvää terveyttä. Mielestäni jokainen voi toteuttaa tätä tietä parhaaksi katsomallaan tavalla ja sillä selvä. Siis heti kun on niin vanha että voi itse olla vastuussa omasta ravitsemuksestaan. Olen kovin kiinnostunut miten kukin missiotaan toteuttaa.  Näinpä olen tutustunut myös raakaruoan ihmeelliseen maailmaan. En syvällisesti, mutta pienen pienen pintanaarmun verran.

Toistaiseksi kaikki raakaruokakokeiluni ovat osoittautuneet positiivisiksi. Pidän siitä miten raakaruoassa raaka-aineiden maut ovat maistettavissa hyvin vahvasti.

Voit tarjota suklaamoussen myös sellaisenaan

Suklaa-avokado-vadelmakakku -raw
 
Pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl taateleita (voit liottaa 1/2 dl:ssa vettä)
(½ dl vettä)
ripaus suolaa

1.      Hienonna pähkinät tehosekoittimessa ja kaada kulhoon odottamaan. Mukana saa olla pieniä sattumia.
2.      Hienonna seuraavaksi taatelit ja liotusvesi tai 1/2 dl vettä tehosekoittimessa. Yhdistä kaikki aineet tasaiseksi massaksi.
3.      Vuoraa irtopohjavuoka (halk 18 cm) leivinpaperilla ja painele massa vuoan pohjalle.

Avokadosuklaamousse:
3 kypsää avokadoa
2 (pientä) banaania
¾-1 dl raakakaakaojauhetta
¼ tl suolaa
2-3 rkl agavesiirappia (riippuen avokadojen kypsyydestä)
 

1.      Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Lusikoi avokadon hedelmäliha kulhoon.  Kuori ja pilko banaanit mukaan. Lisää muut aineet ja soseuta kuohkeaksi ja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Maista, tarvitseeko massa lisää makeutusta.
2.      Levitä valmis mousse pohjan päälle, tasoita pinta ja koristele marjoilla.
3.      Anna moussetortun jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Ja bonukseksi vielä alkukesän raakaruokaherkkujuoma, joka maistui varsin mielenkiintoiselle, terveellisellä ja hyvällä tavalla!
 
Nokkossnapsi

2 dl tuoreita nokkosenlehtiä
2 dl mustaherukoita
1 omena
1 päärynä
vettä sopivan notkeuden saamiseksi
1.      Soseuta tehosekoittimessa kaikki ainekset tasaiseksi pirtelöksi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)