Periaatteessahan tämä ei ole jäätelöä, sillä siinä ei ole maitotuotteita. Eikä se ole oikeaa sorbettiakaan, sillä siinä ei ole sokerilientä, eikä granitaa, sillä se ei ole raemaista. Että tiedä häntä miksi tätä nyt kutsuisi. Hyvää se oli joka tapauksessa.
Muistathan tässä reseptissä kaksi asiaa
1) Vadelmat: jos käytät pakastettuja vadelmia, käytä ehdottomasti SUOMALAISIA vadelmia. Ulkomaalaiset pakastevadelmat tulee Eviran suosituksen mukaan keittää 2 minuuttia 90 asteessa mahdollisen norovirustartunnan välttämiseksi. Tämän jälkeen jätsi on kaukana raw:sta.
2) Makeutus: itse meinasin heti mokata tämän raw jutun käyttämällä itse keräämiäni metsävadelmia, joihin olin ennen pakastusta ripotellut päälle sokeria c-vitamiinipitoisuuden säilyttämiseksi. Raakaruokavalion noudattajat voivat käyttää jätskin makeutukseen esim. agavesiirappia (kunhan se on raw) ja jotkut käyttävät hunajaa. Hunajaa käytettäessä jätski ei enää luonnollisesti ole vegaaninen. Pakastevadelmat saattavat olla happamia ja kaivata makeutusta, mutta itse kiersin asian nyt marjakauden vielä ollessa vallassa niin, että jäädytin tuoreita, makeita vadelmia noin kaksi tuntia pakastimessa, jolloin ne olivat juuri sopivia jätskiin käytettäväksi. Kylmiä, kohmeisia, mutta eivät vielä kivikovia.
Banaani-vadelmajäätelö -raw, vegaani
3 banaania
noin 3-4 dl kotimaisia vadelmia pakastettuna
(tarvittaessa makeutukseen agavesiirappia)
1. Viipaloi banaani ja pakasta vähintään muutama tunti.
2.
Sekoita tehosekoittimessa jäiset/kohmeiset banaanit
ja vadelmat soseeksi, pakasta vielä hetki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)