Reseptiä muokkailin soveltuvin osin ja lopputuloksena oli todella hyvä lisäke, jossa maistuivat ihanat syksyn sadon maut. Pestoahan voi tehdä mistä yrtistä tahansa, tämä Kreikan meirami eli oregano oli luonteva valinta, sillä siitä oli hurjasti satoa saatavilla. Mortellissa valmistetusta pestosta tulee ihanan rakeista ja paistettaessa pähkinäinen maku pääsee oikeuksiinsa. Varo polttamasta pestoa pannulla, kun paistat tofuja!
Juureksia ja marinoitua tofua
Juurekset:
1 1/2 l juureksia: raitajuurta, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
siirappia (tai vegaanista riippuen hunajaa)
suolaa, pippuria
tuoreita yrttejä (itselläni oli oreganoa, kesäkynteliä)
Pesto (vegaaninen):
muutama aurinkokuivatun tomaatin puolikas
reilusti tuoretta oreganoa (tai muuta yrttiä)
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pieni rutistus sitruunamehua
kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 pkt maustamatonta tofua
vegaanista pestoa
(suolaa,) mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
- Kuori juurekset ja valkosipulit ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita oliiviöljy ja mausteet juuresten joukkoon. Paista uunipellillä 225 asteessa välillä käännellen kunnes juurekset ovat pehmeitä.
- Valmista pesto soseuttamalla aineet sauvasekoittimella tai valmistamalla seos mortellissa. Lisää oliiviöljyä joukkoon pikkuhiljaa, kunnes pestossa on sopiva koostumus.
- Marinoi kuutioitu tofu sekoittamlla sen joukkoon peston suolaisuuden mukaan suolaa sekä mustapippuria ja pestoa. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun juurekset paistuvat.
- Kun juurekset ovat kypsiä, paista tofu paistinpannulla lopussa öljyssä kauniin ruskeaksi. Asettele tarjoiluastiaan.
Punajuuri on ehdottomasti syksyn suosikkijuurekseni! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)