Mamman Omenapiirakka (pellillinen)
4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
100 g sulatettua tai juoksevaa margariinia
5-7 kotimaista omenaa
viipaleina
Pinnalle: sokeria, kanelia - Pese omenat ja leikkaa lohkoiksi.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaa, asettele päälle omenaviipaleita, ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes tikulla piirakan keskeltä kokeiltaessa tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)