tiistai 6. marraskuuta 2012

Jenkkiherkkuja eli tuparit

Tässä vähän varsinaista ruoanlaittoakin väliin, eikä vain siitä puhumista. Vietimme tuparit tarjoiluissa minua nyt kovin innostavalla USA teemalla (liittyisiköhän pieni lähes neliviikkoinen kiertoreissumme maassa toissa kesänä tähän mitenkään...)
 Menu oli suurin piirtein seuraavanlainen
Sparkling wine
Southwest salad & ranch-dressing
Potatosalad
Crunchy corn-cheese-chicken on a stick & dip
Ribs
Snickerscake
New York style cheesecake
Raspberry-brownies
Hello Kitty -cakepops
Strawberries
Popcorn & candy
Fruity Summerpunch, white & rose wine
(Layerd) southwest salad ranch-dressing

romaine-salaattia (tai 1 kerä cosmopolitan salaattia)
pieni pala kaalia
mustia papuja
maissinjyviä tölkistä
paprikaa kuutioina
tomaattia
juustoa (cheddar, edam…)
punasipulia

Ranch dressing:
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa tai jogurttia
suolaa, mustapippuria, sokeria
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi
ruohosipulia
(sitruunamehua tai valkoviinietikkaa, paprikaa, cayennepippuria)
  1. Kokoa salaatti joko kerroksiksi lasikulhoon tai laakeaan vatiin salaattipohja alle ja muut ainekset omiksi alueiksi salaatin päälle.
  2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja mausta mieleiseksesi
(German-style) Potatosalad

kuorineen keitettyjä pieniä uusia perunoita
saksalaisia pieniä maustekurkkuja
hapanta omenaa
punasipulia, ruohosipulia/sipulin varsia
Kastike: majoneesia, ranskankermaa, suolaa, pippuria, sitruunamehua
  1. Keitä perunat, kuutioi, kuutioi myös omena ja pilko sipuli ja maustekurkut.
  2. Sekoita kastike joukkoon ja anna maustua kylmässä
Crunchy corn-cheese-chicken on a stick & dip

400 g maustamattomia broilerinfileitä
suolaa
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta

Kuorrutus:
1 kananmuna
3 dl maissihiutaleita
2 dl juustoraastetta
  1. Leikkaa jokainen rintafilee pitkittäin kolmeen osaan. Hiero mausteet lihapalojen pintaan.
  2. Murskaa maissihiutaleita hieman käsin lautasella ja sekoita juustoraaste joukkoon. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja riko sen rakenne haarukalla.
  3. Kasta broileripalat munassa ja sitten maissihiutale-juustoraasteseoksessa ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Huom! Jos käyttämäsi broileri on suolattua, vähennä suolan määrää.

Ribs

1- 1,5 kg porsaan kylkeä
1 sipuli
3 laakerinlehteä
10 valkopippuria
20 mustapippuria
1 dl (karkeaa meri)suolaa
omiin makuhermoihin sopivaa bbq-kastiketta
  1. Kuori ja halkaise sipuli. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että lihat peittyvät kunnolla. Keitä 1-2 tuntia, kunnes liha on kypsää.
  2. Nosta liha pellille, hiero pintaan bbq-kastiketta, anna maustua ja viimeistele grillissä kunnolla ruskistaen.
Snickerscake

120 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
150 g ranskankermaa

Pinnalle:
2 ½ dl suolapähkinöitä
1 dl valmista kinuskia
150 g maitosuklaata
1 tl öljyä
  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi ranskankerma. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se halk. 20 cm voideltuun vuokaan.
  2. Paista 175 asteessa noin 25-30 min. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä.
  3. Sekoita kinuski ja suolapähkinät keskenään ja levitä seos lämpimän kakun päälle. Sulata suklaa ja lisää öljy ja levitä kinuskipähkinöiden päälle. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä.

Raspberry-brownies

2 munaa
1 ¼ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
50 g tummaa suklaata
75 g hasselpähkinärouhetta
2 dl (100 g) vadelmia
  1. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi tai raasta suklaa.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja sula rasva vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää puolet rouhitusta suklaasta, pähkinärouheesta sekä (jäiset) vadelmat taikinaan ja sekoita kevyesti nostellen.
  4. Levitä vuokaan, ripottele pinnalle loput pähkinät ja suklaa.
  5. Kypsennä 175 º c noin 20 min. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
New York style cheesecake (huom! halk 18 cm vuokaan)

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
100 g voita
1 pieni muna
(1 rkl kaakaojauhetta, jos haluat)
(1 rkl vettä, jos tarpeen)

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 ½ dl ranskankermaa
¾ dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä (maizena)
1 ½ tl vaniljasokeria
2 munaa
½ dl kermaa
2 limen mehu
150 g valkoista suklaata
Pinnalle: runsaasti tuoreita mansikoita
  1. Sekoita keskenään pohjan ainekset. Jos seos on liian murenevaista, lisää hieman vettä. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 18 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Esikypsennä pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.
  3. Sulata suklaa. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi, lisää viimeisenä sula suklaa. Kaada pohjan päälle.
  4. Kypsennä 175 asteessa noin 40-45 min, kunnes täyte on hyytynyt, peitä tarvittaessa foliolla

Hello Kitty -cakepops

kypsää vaaleaa kakkutaikinaa
tuorejuustoa, esim. appelsiini, sitruuna tai mascarponea

Kuorrutus:
valkoista candy meltsiä (suklaan kaltaista korviketta, joka jähmettyy huomattavasti nopeammin)
koristeita ja strösseleitä (punaisia sydämiä), punaista marsipaania, elintarvikekynä/mustaa elintarvikeväriä/mustaksi värjättyä sokerikuorrutetta/tummaa suklaata

Lisäksi: tikkuja
  1. Murustele kakkutaikina kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuustoa, kunnes saat kiinteän massan. (Laita kylmään 10-15 min.)
  2. Muotoile massasta soikioita, joissa on ”korvat”. Laita kylmään.
  3. Sulata pieni määrä kuorrutetta. Kasta tikut kuorrutteessa ja paina tukevasti palloihin. Anna jähmettyä kunnolla (kylmässä).
  4. Sulata kuorrutetta kapeassa astiassa. Dippaa pallot varovasti kuorrutteeseen ja laita jähmettymään. Koristele tekemällä kahdesta sydän strösselistä ja marsipaanipalasta rusetti, anna jähmettyä. Piirrä mustalla sokerikuorrutuksella tmv. silmät ja viiksikarvat.

Fruity Summerpunch

















(lisään ohjeen myöhemmin, jos vain muistan! Ohjessa oli valkoviiniä, sitruslikööriä, vaaleaa rommia ja sitruunalimua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)