perjantai 9. marraskuuta 2012

Pöllö pöllömpi pöllöin

Tällä kakulla ihastutin Janaa hänen täyttäessään vuosia. Alkuperäinen idea on kirjasta Rigg: Satumaiset synttärikakut, jossa on muitakin oivaltavia vinkkejä muotokakkujen toteuttamiseen. Kakku on todella makea, sopii hyvin siis siipalleni, jolle makeanraja on tuntematon käsite :)





Pöllökakku (Suklaavoikreemillä kuorrutetta kakku)

Rasvainen, tiivis, kakkupohja:
125 g voita
125 g sokeria
2 kananmunaa kevyesti sekoitettuna (rakenne rikottu)
½ tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

Täyte, suklaavoikreemi:
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl maitoa
½ tl vaniljasokeria
noin 5-6 dl tomusokeria

Lemon curd-tahnaa tai aprikoosihilloa

Kostutus: spriteä (kakkua saa kostuttaa reilusti sen tiiviin rakenteen vuoksi)

Koristeeksi: suklaaströsseleitä, suklaanapit silmiksi, suklaapatukka, josta leikataan nokka, siivet ja jalat 

1.      Valmista kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
2.      Vaahdota pehmeää voita ja sokeria muutama minuutti. Lisää kevyesti vatkatut munat pieninä erinä. Jos taikina näyttää juoksettuvan, lisää 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää loput kananmunat.
3.      Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
4.      Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja kypsennä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. Anna jäähtyä.
5.      Valmista suklaakreemi: Sulata suklaa ja voi mikrossa 30 sek. kerrallaan, kuumennusten välissä sekoittaen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
6.      Sekoita toisessa kulhossa maito, vanilja, ja tomusokeri. Lisää tomusokeria hieman, jos seos on todella löysää. Lisää joukkoon suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Sekoita välillä, jotta kuorrutus jähmettyy tasaisesti.
7.      Tasoita kakkupohjan pinta aivan tasaiseksi ja leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Kostuta ja täytä kakkupohja levittäen pohjan päälle ensin lemon curd-tahnaa tai aprikoosihilloa ja sen päälle kreemiä. Laita päälle toinen pohja täytteen päälle ”nurin päin” eli leikattu puoli ylöspäin. Kostuta pinta. Levitä lopuksi loput kreemistä kakun pintaan joka puolelle ja nosta kakku peitettynä kylmään jähmettymään mielellään seuraavaan päivään. Laita myös loput kreemistä kylmään.
8.      Koristele kakku pöllöksi: levitä suklaanonparelleja kakun yläpuolikkaalle ja pursota lopusta kreemistä pöllön ympärille ”höyhenet”. Laita suklaanapit silmiksi ja leikkaa suklaapatukasta pöllölle nokka ja siivet sekä ohuet tikut kynsiksi/jaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista ja viesteistänne :)